Why register? ...To Enhance Your Experience
+ Reply to Thread
Page 509 of 618 FirstFirst ... 9409459499506507508509510511512519559609 ... LastLast
Results 10,161 to 10,180 of 12347
Like Tree74Likes

Thread: Fdny List 6019

  1. #10161
    Forum Member
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    83

    Default

    http://blogs.villagevoice.com/runnin...0_most_idi.php

    The 10 Most Idiotic Questions from FDNY Entrance Exams

    While reporting this week's cover story "Hosed," the Voice obtained two FDNY Entrance Exams (identified as "7029" and "2043"). We took all the questions ourselves, and were kind of amazed at how idiotic some of them were.

    Answering them, we had to wonder: why shouldn't minorities be expected to do as well on these questions as white people? But equally troubling was this thought: is answering these questions correctly really going to make someone a good firefighter?

    Here are what we considered the 10 most painfully obvious questions. Take them yourself and let us know what you think.

    10. A group of firefighters and their officer respond to a fifth floor apartment in a seven-story building. When they arrive at the apartment, they are told that the contents of a wastepaper basket was on fire, and the fire was extinguished prior to their arrival. The officer instructs the firefighters to ventilate, or remove, the smoke from the apartment by first using a method that will not cause damage to property. Which one of the following would be the most appropriate method for the firefighters to use to remove the smoke?

    A) Breaking out all the windows with a crowbar.
    B) Pulling down the ceiling with a six-foot hook.
    C) Cutting through the floors with an eight-pound axe.
    D) Manually opening all the windows and removing the screen.

    9. Firefighters are required to operate on the subway tracks during emergencies in the subway stations. Which one of the following would present the greatest threat to the safety of a firefighter working on the subway tracks?

    A) A subway platform crowded with people.
    B) Rubbish burning in a small garbage can located on a subway platform.
    C) A subway car entering a station.
    D) A maintenance crew working on the track.

    8. Firefighters conduct building inspections to locate potential life-threatening conditions in the even there is a fire. Which one of the following would the most-serious threat to life in the event of a fire?

    A) An unlocked front door in a building.
    B) A locked basement door in a building.
    C) A car in the driveway of a building.
    D) A building with a missing fire escape.

    7. A fire department instructor is explaining the hazards of operating on a frozen lake to a newly-assigned firefighter. Which of the following is an action that a firefighter should not take in this situation?

    A) Put on a personal flotation device.
    B) Bring heavy equipment onto the lake.
    C) Prohibit civilians from going out onto the lake.
    D) Engage firefighter safety line prior to operating on ice.

    6. After firefighters are sure that a fire has been extinguished, and that there is no hazard in the building, they begin a salvage operation. Salvage involves moving and covering furniture and other properties, covering broken windows and holes in the building with plastic, and redirecting and cleaning up water to minimize damage. After extinguishing a fire in a high-rise apartment building, firefighters begin salvage operations. Which of the following pieces of property is in the most danger of being damaged?

    A) A leather couch that has been burned on one side.
    B) A large screen television with a broken screen.
    C) An antique painting hanging under a leaking ceiling.
    D) A pillow laying [sic] on the floor in a puddle of water.

    5. Firefighters have responded to an apartment for an emergency water leak and are now standing in front of the door to the apartment. Which one of the following actions should the firefighters take first to gain entry into the apartment?

    A) Knock loudly on the door and then try the doorknob.
    B) Cut a hole in the door with a portable saw.
    C) Strike one of the door hinges with the back of an axe.
    D) Locate the fire escape and climb into the apartment through a window.

    4. A fire department instructor is explaining to a newly-assigned firefighter the hazards of electrical wires that have fallen in the street. Which one of the following is an action that a firefighter should NOT take?

    A) Keep people away from the fallen wires.
    B) Use caution when working near energized wires.
    C) Handle highly-energized wires while standing in a puddle of water.
    D) Notify the utility company and tell them to respond to the emergency.

    3. Firefighters must stop the flow of traffic in the safest possible manner when operating at the scene of fires or other emergencies located on highways. Firefighters have been assigned to stop traffic at night while operating at the scene of a car fire located on a highway. Which one of the firefighters is the most likely to attract attention of motorists in the safest manner?

    A) Firefighter Reilly, who is waving her hands back and forth.
    B) Firefighter Chang, who is jumping up and down.
    C) Firefighter Ali, who is yelling as loud as she can.
    D) Firefighter Diaz, who is waving his flashlight in a back and forth motion.

    2. Firefighters are sometimes expected to administer aid to victims who are bleeding. To control bleeding, firefighters must perform the following actions in the order given.

    i. Apply direct pressure to the wound by placing a sterile dressing against the wound and applying firm pressure.
    ii. If #1 is unsuccessful, elevate the bleeding part of the body above the level of the victim's heart.
    iii. If #1 and #2 are unsuccessful, find the nearest artery by the wound and press the artery against the underlying bone.
    iv. If #1, #2, and #3 are unsuccessful, use a tourniquet, which should be placed between the heart and the wound. Note: Tourniquets should only be used for severe, life threatening bleeding that cannot be controlled by other means.

    Firefighter Jacobs has just come upon a young woman who has just started bleeding profusely from the lower part of her right arm. Which one of the following actions should Firefighter Jacobs take first to control the woman's bleeding?

    A) Hold the woman's right arm above her head.
    B) Apply a tourniquet just below the woman's right elbow.
    C) Press the artery that is closest to the wound against a bone.
    D) Use a sterile dressing to apply direct pressure to the wound.

    1. While operating at the scene of a car fire on a street, a firefighter was told to inform the officer of any dangerous conditions at the scene. Which one of the following conditions would be considered most dangerous to the firefighter operating at the scene of the car fire?

    A) The car is leaking gasoline.
    B) The car has four flat tires.
    C) Vehicle traffic has come to a complete stop at the scene.
    D) The car's windshield is broken.


    Answers: 10-D, 9-C, 8-D, 7-B, 6-C, 5-A, 4-C, 3-D, 2-D, 1-A


  2. #10162
    Forum Member
    Join Date
    Sep 2010
    Posts
    24

    Default forum losing support

    This forum started with the best intentions and can continue to do so, but every now and then someone tries to rally the troops and throw in some racial comments that arent needed. I can understand if you dont like Coombs or Washington as a person, but please dont throw in a racial comment. Or say you were never racist but now through this case are feeling a certain way. You started this movement with full support from the minority candidates and if you're not careful with your words you could lose "Us". Hope you take my suggestion into consideration.

  3. #10163
    Forum Member
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    474

    Default

    so the city cant appeal until the judge makes his final ruling? any law buffs out there know if the judge has a time limit or can he just sit on it?

  4. #10164
    Forum Member
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    66

    Default

    2 years ago today we were supposed to have been sworn in. Amazing how fast time has passed and things have changed.

  5. #10165
    Forum Member
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    186

    Default

    Quote Originally Posted by 7andchange View Post
    2 years ago today we were supposed to have been sworn in. Amazing how fast time has passed and things have changed.
    if that's not the truth, i don't know what is.........

  6. #10166
    Forum Member
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    3

    Default transsexuals

    I was on the 6019 list. I worked my *** off, and got a good list number (7xx).
    Getting into academy was my life for a few years, as I know it was for many of us. There's been a lot of talk on here about tolerance, and I'm wondering what I should expect on the job. Here's my story: I was born female, and have been male for about ten years. You'd never know by how I look or act on a regular day to day basis, but we all know the firehouse is close quarters. Some friends on the job have said I'll need to watch my back for the next 20 years because of this. So, what about it? Would any of you guys have a problem serving with me, provided I do the job as well as you?

    J Dawson

  7. #10167
    Forum Member
    Join Date
    Nov 2008
    Location
    Bed-Stuy Brooklyn
    Posts
    220

    Default

    Quote Originally Posted by JDawson View Post
    I was on the 6019 list. I worked my *** off, and got a good list number (7xx).
    Getting into academy was my life for a few years, as I know it was for many of us. There's been a lot of talk on here about tolerance, and I'm wondering what I should expect on the job. Here's my story: I was born female, and have been male for about ten years. You'd never know by how I look or act on a regular day to day basis, but we all know the firehouse is close quarters. Some friends on the job have said I'll need to watch my back for the next 20 years because of this. So, what about it? Would any of you guys have a problem serving with me, provided I do the job as well as you?

    J Dawson
    WHOAAAAA, T.M.I. its just a forum slick!!!

  8. #10168
    Forum Member
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    3

    Default

    Ha ha. I wish it was just TMI. But I gotta take a shower just like anybody else.

  9. #10169
    Forum Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    838

    Default

    *slowly backs away from forum forever*

  10. #10170
    Forum Member
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Center of the Universe
    Posts
    372

    Talking Only in New York!!

    Na, just like anyone else new, theyll break your ba.. uh,

    Well when they try, just say someone else beat them to it. Then whip it out.

    Thatll shut em up. Forever.
    To Persist is to Conquer.

  11. #10171
    MembersZone Subscriber ffbam24's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Posts
    1,482

    Default

    I personally have no problem with it. But I'm pretty easy going to start with myself. It's not like there's a "junk check" when you get to the firehouse or going to/from the showers which are usually private stalls And I imagine you have to be pretty close to see any scars for that kind of stuff.

    Others will be a little more homophobic though. And I know it doesn't necessarily fall into that category, it's "gender reassignment". It's just not what they're used to or have been around or have preconceived ideas.

    My recommendation though right now. Delete this account. Your name's on it and if'n you do make it to the job and to a house. Stuff like this can be tracked down. No need to make anything harder on yourself (no pun intended) .

    Good luck!
    Last edited by ffbam24; 12-17-2010 at 01:25 AM.

  12. #10172
    Forum Member
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    40

    Default

    Quote Originally Posted by JDawson View Post
    I was on the 6019 list. I worked my *** off, and got a good list number (7xx).
    Getting into academy was my life for a few years, as I know it was for many of us. There's been a lot of talk on here about tolerance, and I'm wondering what I should expect on the job. Here's my story: I was born female, and have been male for about ten years. You'd never know by how I look or act on a regular day to day basis, but we all know the firehouse is close quarters. Some friends on the job have said I'll need to watch my back for the next 20 years because of this. So, what about it? Would any of you guys have a problem serving with me, provided I do the job as well as you?

    J Dawson
    ha...didnt ask. dont tell

  13. #10173
    Forum Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    181

    Default

    I dont care who i work with. Just as long as your willing work your *** off.

  14. #10174
    Forum Member
    Join Date
    Aug 2009
    Posts
    16

    Default

    http://origin.ny1.com/content/news_b...n-near-future/

    Updated 12/17/2010 04:46 PM
    Bloomberg Doesn't See End To Rising FDNY Overtime Costs In Near Future

    By: NY1 News

    Mayor Michael Bloomberg says the New York City Fire Department’s rising overtime costs will likely remain a problem until the city develops a reasonable way to prove the department does not discriminate when hiring.

    Overtime costs due to a low head count are putting the department $30 million over budget.

    The costs are even expected to reach as much as $180 million by the end of the fiscal year, which would make it the highest overtime bill for the city since 2001, which included the response to the World Trade Center attacks.

    The situation is further complicated by a recent ruling from a federal judge overseeing a racial discrimination case against the department. The judge gave the department several options for hiring new recruits; however, the city says those options include using racial quotas – something the mayor says he would like to avoid.

    "Plain and simple, the judge says, and he has the right to do so, ‘don't hire unless you hire using racial quotas,’ and I've said we're not gonna do that,” said Bloomberg on his radio show today. “So we are in the process of creating a new test and vetting it and getting it through all the experts. We can't use it until they say that it is non-discriminatory. I don't happen to think that what we've been doing is discriminatory."

    For now, the judge has issued a hiring freeze for the department.

  15. #10175
    Forum Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    838

    Default

    Bloomberg blames courts for ballooning FDNY overtime budget


    Mayor Bloomberg blamed the courts Friday for the ballooning FDNY overtime budget, warning the agency will keep burning through cash if it can't hire the most qualified probies.

    "The judge says, 'Don't hire unless you hire using racial quotas' and I've said, 'I'm not going to do that,'" Bloomberg said on WOR radio.

    The agency is down 350 firefighters and is relying on OT to fill in the gap, he said. The Daily News revealed this week the FDNY's overtime bill is expected to hit $160 million by June - a tab rivaled only by the one the agency hit the year terrorists hit the World Trade Center.

    "Since we can't hire, we have to fill them with overtime. And if we run out of money we are going to have fewer firehouses," Bloomberg said. "We'll cover with overtime until we just don't have the money anymore."

    A Brooklyn federal judge has determined there is racial bias in the entrance exam for the FDNY, which is nearly 87% white. He has imposed a hiring freeze until the city finds a solution.

    The judge has ruled the entrance exam is biased against blacks and Hispanics. The city is revamping its test.



    Read more: http://www.nydailynews.com/ny_local/...#ixzz18UxFO9yh



    Something tells me that all of this is playing exactly how Bloomdoom wants it to.....

  16. #10176
    Forum Member
    Join Date
    Aug 2010
    Posts
    54

    Default

    Apparently the judge has a nephew on the list, List # 6953.0 Michael G. Garaufis Jr.

    Anyone else thinking he might have had a reason to want 6019 tossed and a new list in place as soon as possible?

  17. #10177
    Forum Member
    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    264

    Default

    Quote Originally Posted by StuckInLimbo View Post
    Apparently the judge has a nephew on the list, List # 6953.0 Michael G. Garaufis Jr.

    Anyone else thinking he might have had a reason to want 6019 tossed and a new list in place as soon as possible?
    Wouldn't that be a huge conflict of interest if the judge has a family member on the list that he is ruling on? If this is in fact true would it be possible to have him removed from the lawsuit? Any input from the legal team?

  18. #10178
    Forum Member
    Join Date
    Dec 2010
    Posts
    3

    Default

    Quote Originally Posted by SkylinePCG View Post
    Na, just like anyone else new, theyll break your ba.. uh,

    Well when they try, just say someone else beat them to it. Then whip it out.

    Thatll shut em up. Forever.

    Thanks for the replies and the sense of humor. Appreciate it.

    J Dawson

  19. #10179
    Forum Member
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    538

    Default fdny

    how did the interview go today with NY1 NEWS about the FDNY increasing the age limit?

  20. #10180
    Forum Member
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    838

    Default

    Quote Originally Posted by StuckInLimbo View Post
    Apparently the judge has a nephew on the list, List # 6953.0 Michael G. Garaufis Jr.

    Anyone else thinking he might have had a reason to want 6019 tossed and a new list in place as soon as possible?

    If this is true and could somehow be proven, then this could be HUGE. We may be able to get this suit thrown out and really disgrace goofus.

    Would you be able to tell us: did you just happen to come across that name while cruising the list? Or is there more to this??

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. FDNY Test 6019-Union Square Protest
    By exp1isastreet in forum The Off Duty Forums
    Replies: 17
    Last Post: 01-26-2010, 10:31 PM
  2. List #6019
    By ffbam24 in forum Hiring & Employment Discussion
    Replies: 20
    Last Post: 03-30-2008, 08:59 PM
  3. FDNY List #6019
    By MailBox123 in forum Hiring & Employment Discussion
    Replies: 8
    Last Post: 07-22-2007, 06:54 PM
  4. FDNY Exam #6019????
    By HouyBoy in forum Firefighters Forum
    Replies: 4
    Last Post: 07-11-2007, 10:50 AM
  5. FDNY Exam #6019-John Jay College Forum
    By exp1isastreet in forum The Off Duty Forums
    Replies: 7
    Last Post: 03-22-2007, 03:11 PM

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts